Szűrőtechnológia

Általánosságban a levegőszűrők fizikailag egyszerű de műszakilag összetett eszközök. Függetlenül attól, hogy részecske- vagy gázszűrők, mind egy összetett mechanizmusra épülnek annak érdekében, hogy a funkciójukat megfelelően elláthassák. Sok esetben ezek közül a mechanizmusok közül több is működésbe lép.

A levegőszűrők minőségének és teljesítményének javítása érdekében sok új technológiát alkalmaztunk, sok esetben pedig azért, hogy csökkentsük a költségeiket. A legfigyelemreméltóbb területek, ahol előrelépéseket kerestünk, azok a nyomásesés csökkentése és a biológiai szennyezőanyagok eltávolítása a szűrőanyagból. Fontos figyelembe venni, hogy valóban megéri-e és van-e gyakorlati haszna az új technológiák levegőszűrőkben való alkalmazásának Sok esetben van, de sok esetben nincs. Bizonyos technológiák, mint az ionos levegőtisztítók melléktermékeket bocsáthatnak ki, amelyek károsak lehetnek az emberekre és a környezetre.

Ez a rész áttekintést nyújt a levegőszűrési technológiáról és alapot biztosít ahhoz, hogy másokkal megvitathassa a levegőszűrők működését. Ne feledje: a levegőszűrőket kutató szakembereknek az a célja, hogy olyan szűrőt hozzanak létre, amely 100%-ban hatékony a célszennyeződésekkel szemben, nincs nyomásesése és nem termel melléktermékeket.

Energy Savings

Filter testing

Sustainability

Sustainability is a large part of our future Camfil want to become the first really sustainable a...

Read more

Indoor Air Quality (IAQ)

Indoor air quality refers to the aerosol and gas content, temperature, and humidity of the air...

Read more

Principles of Filtration

Mechanical air filters remove particles from the air stream because particles come into contact...

Read more
Contact

Getting in touch with us is easy

Contact details
KEEP UPDATED!

Subscribe to Camfil newsletter